Sök  
 
Skribent Inlägget Löst
Google
 
     

  Forum » ASP.NET 1.x » Hjälp! Felmeddelande "Could not find installable I  
 
Skriven av: bbquearen | den 4 november 2010 Kl 09:27
Hjälp! Felmeddelande "Could not find installable I Tråden är löst
Hej,

Jag har en webbplats som ligger på ett webbhotell. Den är utvecklad i asp.net 1.1 med vb.net. Databasen är en Access-databas. Webbplatsen har fungerat bra ända fram till igår.

Jag hade gjort lite uppdateringar lokalt i syfte att skapa en bildpopuplösning, det medförde att jag: uppdaterat vissa .ascx-sidor, skapat någon ny .ascx-sida (som ligger i ny mapp), uppdaterat index.aspx-sidan och lagt in något nytt fält i min Access-db.

Allt fungerade fint lokalt (kör med Web matrix). När jag sedan laddade upp de nya filerna till mitt webbhotell möttes jag helt plötsligt av felmeddelandet:

"Could not find installable ISAM" när jag ska gå in på webbplatsen. Jag har ändrat min connection-sträng i global-filen så att det inte är den lokala längre utan den jag brukar använda "online". Som sagt så brukar det ju fungera bra, verkar som något med mina uppdateringar har ställt till det.

Har sökt lite själv på nätet men har inte blivit så mycket klokare, mer än att det kanske har med rättigheter att göra eller något som behöver installeras. Har även kontaktat mitt webbhotell för att se om de har några idéer!

Är det någon här som vet vad felet kan vara?


Stort tack på förhand,
/hälsningar Björn

Antal svar 3




Skriven av: vimpyboy | den 4 november 2010 Kl 12:26
Hur ser din connectionstring ut?

Har du den i global.asax? Det är bättre att ha den i web.config, det finns en sektion där för just connectionstrings.
Skriven av: bbquearen | den 4 november 2010 Kl 13:24
Den ligger där den legat innan och det fungerade då... Så det borde ju inte vara det som är felet, eller?

Har inte tillgång till filerna nu på jobb men är rätt säker på att den inte ligger i web.config

/Björn
Skriven av: bbquearen | den 4 november 2010 Kl 20:08
Tack för svaret tidigare Vimpyboy - det var ändå ett fel i min connectionstring, utan att jag märkte det själv hade jag lyckats smyga in en apostrof som inte skulle vara där!

Så enkelt var det!
/Björn
 
     

  Svara på inlägg  
 
Du måste vara medlem på ASPsidan för att kunna skriva i forumet.
För att bli medlem klicka här.
 
     

  » Logga in  
 
Användarnamn

Lösenord

 
     

  » Bli medlem  
  Bli medlem på ASPsidan!  
     

     
  Microsoft  
     

  » Partners  
  Comsolvia  
     
  » ANNONS  
  ingen annons än  
     

  » Senast online  
  Endast för inloggade  
  Antal inloggade: 1  
     

Copyright © 2007 www.ASPsidan.se
ingen sponsrar längre ASPsidan med Dedikerad Server
ASPsidan RSS
   
 XHTML / CSS
Det tog 0,1406 sekunder att ladda sidan